foolish fruits
Jealous n Sakit Hati !
Saturday, 31 December 2011 | 01:56 | 0 comments


huh ! sy ne jelous n sakit ati dgn org yg uda t'pegi jauh dari tnah kelahiran.
bukan sy bnci dgn org yg uda pegi jauh bkn sy skit ati ngn org yg pena pegi jauh.
tp sy sakit ati x penah pegi jauh . huh ! apa juga la diri ini .
serba tiada apa2 . kwn sy uda penah pegi tanah seberang, tp malaysia jg la.
apa jugak la diri sa ini ..  jelous ow ngn drg . best dpt pglmn pegi jauh .
sy pun teringin bhuaaaa D': isk~ sob, sob ..-
tgk la 1 ari nanti, bkn ja pegi semenanjung ! tp pegi negara yg sy suka .
tgk tu, bkin malu ja.. tnah smnjung pun blm pernah pegi .. huh ! :'(
sy mau pegi Jipun, korea, pg paris ka .. pg mna2 ja ..
whuaaa ~ sakit hati sy :'{
sy akan tunaikan hajat sy, impian sy satu ari nanti ! COMFIRM ! amin----
sad scene anime (one piece)
Saturday, 10 December 2011 | 07:20 | 0 comments
luffy's brother killed by Akainu when he is trying
to save luffy from akainu.
when luffy and his brother have a simple last conversation :'(
luffy's brother death with a smile D':
happy step-sibling :(



 uwaaa~ honestly, sy menangis tgk scene time abg c luffy mati. sblm tgk episod ne lagi, sy uda kena gtau oleh abg sy yg c ace mati. punya la sy sedih .. brapa kali sy t'tengok d you tube sy mnangis.. apa lagi bila tengok di episod full ceta dea . malu eh sy, abg sy nmpk sy nangis .. aduhh ,, emosi abiss sy tengok ne :"( (sob,sob)

apa2 pun, anime one piece ne mmg TERBAEK ! macam2 emosi bole timbul. lucu, lawak, hepy, gembira, sedih, menangis, marah, x puas ati, dll lah .. sy suka3x!! ne anime !

Time to rest
Thursday, 8 December 2011 | 23:15 | 0 comments

huuh~ lama x wat tulis post. sbnrnya ari2 buka blog, tapi xtulis apa pun. sbb sdang m'edit html. under maintenance mau m'upgrade cikit blog sy wlaupun x sbrapa. b'hari2 buat keja ne. mmg susah la. tpi sy ttap truskan saja. mmg buat sy stress jugk la. tp apa yang saya dapat, ne la hasil dya skrng. however, sy tau.. ne xla cntik pun. simple sja, sbb blm abis lgi mau d'teroka. lagipun mau rehat2 la uda dulu.

sy buat entry ne pun, coz soon I will no longer online. waaa D:   11hb-12hb ne pegi kk. then 13hb ne balik keningau da smpai la tahun depan. so, sy xdpt ambil result. dady sy la yg tolong ambilkan ne, sbb dya balik sipitang lgi nanti. smbung keja. alar~ sy mau tgk sndri bha result sy.. tp, nvm la.

maybe pasne jrng da online.. I will miss my lazy habit <online> hee~ 
oyeah~ my bday is aroung da corner, I hope, em happy that day ! aminnn ~ huhuhu..
mina sayounara! Ja Ne' !!
Anger !
Sunday, 4 December 2011 | 21:10 | 0 comments

ahh ! see that anger face ? hish ! kin panas ja. semua ne pasal charger netbook 1M sy hilang . nasib charger netbook yang sy slalu guna ne dpat masuk dengan netbook 1M tuh . tapi adik sy yang besa guna tu 1M, and then b'ganti2 kami guna charger . gila tul ! adik sy slalu guna, bukan pndai simpan balik . tu yang buat sy marah.

tadi lagi, dya sedang guna charger sy, and then sy pegi ambil sbb low batt uda netbook sy, pastu bapa saya tdngar mcm ada bsing2, trus bpa sy pun ikut campur uda. yang paling buat sy panas bila mcam2 dya buat anggapan pasal kehilangan tu charger netbook 1M. se'tau sy baru2 juga bha x kenampakan uda tu charger.

bapa sy pula pegi mgarut ckap mcam2 yang m'yalahkan saya ! btl2 buat x mood lar ! dya ckap, " ada bha tu di beg kau, kau sja kan yang ada bawa keluar", apaaa pulak ?! yala kmi bljar guna netbook di skul ari tu, tp kmi mnada bawa lagi lepas abis pmr, lagipun charger tu hilang time cuti juga.

yang saya sakit ati lagi bila dya pegi kaitkan dgn kwan sy, bestie sy lagi tu ?! sy prcaya 100% tidak akan pernah kawan sy buat pkara tu. bpa sy ckap gitu sbb baru2 ne kwan sy ada pegi uma. lagipun time kawan saya dtang pegi uma tu, mnada dya bawa beg !

saya balas ckap bapa sy, "dya mnada bwa beg time tu, lagipun netbook dya rosak". apalagi bapa saya, "naa, itu la dya mau ambil tu, sbb netbook dya rosak".. chiss er ! sy ckp lagi balik, "dya xda bwa beg bha time tu, haih ! " .. nda kar panas tu ?

ne pun adik saya juga bha slah satu punca dya ! pandai guna, tapi xpandai mau simpan balik tempat asal ! SHIT betul lar !!!!!!
Complicated love story of mine
| 04:10 | 0 comments

complicated ataupun dalam bahasa melayu, rumit . rumit b'maksd seuatu kdaan atau masalah yang susah mau d'selesaikan dengan cepat . lebih kurang gitu la. mm .. ne lar cerita saya ngan sorang lelaki tu. mmg ada byk masalah melanda lepas saya ngan dea b'kasih sayang. cheaa~ ayat jiwang pula. x men ler.. heee..

pengenalan:
mula2 tu at skul, sy mmg balik2 da nmpk dea n mmg suka tengok jg lar, tp x peduli sgt. suka tgk cam gitu2 ja, x hiraukan sangat pun. tp 1 ari tu, dlam bulan ogos, saya ngan kwn saya ada b'limpas ngan dya ngn kwn dya, and masa tu hampir kena sy, so then saya ne pun cm TERgembira, TER'siok sndri, n dtg la gila2 sy, then sy men2 kwn saya, sy ckp " chit, sapa nama lelaki yang td tu ? saya couple ngn dya la. hahaha~!" kwn sy ne pun balas gurau senda sy, "bha, ngam tu, kau couple la sama dya.. "

perkembangan:
tidak lama dari hari kejadian tu, ada kawan saya p bgtau tmpat saya yang dya minta no fon, saya pun kasi la, mau2 juga b'kenalan. n kalau x silap 12hb ogos tu kami uda mula b'sms pastu couple time tu juga. time tu sy suda lama single, jadi sy ne pun mungkin excited mau terima sapa2 yg awal bawa saya couple, tnpa m'yelidik.

pada masa yang sama ada juga yang mau couple ngan saya, tp dya x bgtau sendiri, saya dengar pun dari kawan dya sja. so saya x trima dya . lepas saya bagitau kawan org yg mau couple ngan saya juga tu, dya cam x suka kalau sy ngan couple sy skrng, c apis bha nama org yg sy couple tu.

then sejak dari ari tu mula timbul masalah, sbnarnya saya mau rahsiakan hbungan saya, tp x lama byk huga yang uda tau. gpun saya ckp, biarlah org tau, sy x kesah da. and rupa2nya, lepas byk yang tau tu, byk juga yang x stuju kalau kami sama2 cthnya cam kwn sekelas saya, org yang paling x puas ati c billy, kwn org yg bwa sy cple jgk tu.

pastu saya sedar sesuatu juga, pas sy cple ngan dya, hbungan sosial saya ngan dya berubah. sikap saya b'ubah kpd sering kluar malam. saya bukan belagak alim lar, tp saya selalu igt dosa sbb sy selalu mgaku diri saya ne budak baik n tau beza baik buruk/ positif or negatif.

saya paling tekanan bila hbungan saya ngan dya byk yg x suka. and ada bbrpa sifat c hafiz yang sy x bbrpa senang jg. tp sy tahan. bila sy uda x tahan, sy minta break, tp dya ckap klau mau break, ckap dpn2. kmi pun jumpa la. and kami break tme tu. tp dya pujuk saya lagi utk couple balik, sy pun masih syg pat dya, jdi sy pun trima pula lagi balik .. saya kesian bha ngan dya tme sy gitau minta break, sbb time tu HARI RAYA. org pun mesti la hepy, n dya bgtau tme2 dya men mrcun dpat msg aq, then dya pun x mood hepy smpai mnangis. adui.. tme tu sy rasa besalah. tp kdaan sy tme tu pun cmpur2 ngan stress.

klimaks:
lepas uda lama smbung balik ngan dya tu, then tme hari ppriksaan PMR mau dkt da tu, sy kasi break dya dpn. kmi pun break la. sbb sy mau fokus study bh. x mau fkir lain pkra. jd dgn rasmi kmi break pada 12hb september. tp pastu sy p trima pula couple kwn c billy tu, c gary name dea. tp sy x mau bh yang sbnrnya.
ntah la npa, accidently TERcouple ngan dya.

pas c apis tu dpat tau kmi couple, dya p jumpa aq ngan c gary bsma2 dgn kwn2 dya. saya sorang ja pmpuan tme tu ?! takut sy rasa, suda la lepas habis masa pskolahan tu saya ngan kwn2 mau p study group, sy kena pnggil pla pegi luar skolah. mnada mood g sy blajar lpas tu . sudah la tme tu tnggal 20 ari lgi PMR !
nah, ingat kan saya ?

begitu bnyak masalah yang saya dapat sejak mau dekat da pprksaan PMR tu . saya mnangis masa tu, sy stress ngan masalah2 yang sy dpat, tp sy tahann~ sy sbar.. sy cuba bsbar. len masalah sy ngan c apis, msalah sy ngan c gary, msalah sy mau fokus blajar, n tme mau 1 minggu lbih lagi tu, sy ada msalah ngan kwan saya lagi. pasal msalah kecik ja . see?  kira byk la juga dugaan/ cabaran sy. nasib la msalah tu mula reda tme bbrpa ari sblum pmr mula. thanks to god :)

pas abis pmr tu, kdaan masih ok, tp xlama tu ada msalah laen lagi yang dtg tmpat saya. and x lama tu, hbungan saya ngan c apis x baik uda . saya masih ok, cuma dya yang masih m'gongkong sy, tu yang buat dya x ok tmpat aq. cuba dya buat baik ngan aq, msti la sy blas ngan kbaikan.

wlaupapun, sy ne orang'y p'maaf. klau dya mau minta maaf atas ksilapan/slah dya aq ok. tp klau dya xmau pun xpa. tp sy uda m'maafkan kslahan dya . sy masih b'pegang ngan kata2 abg angkat saya, dya blng ..
"sdangkan Allah m'maafkan umatnya, apalagi manusia" . huhu ..

so the conclusion is, kalau mau b'couple, kita mesti siasat/selidik/ambil tau pasal sesorang tu dulu. jan buat kptusan t'buru2, nanti xda hepy ending ow. cam aq nhe :'(   byk kali kluar air mata pasal msalah yg mnimpa. I hope tahun depan dan tahun seterusnya m'jadi tahun yang baik. aminn~  jgn pula tme sy spm nanti ada msalah yang lbih besar pula.. OH?! jangan lar ..  hope all good for the next year. cheer up eve ! :D
Starbucks
| 03:13 | 0 comments

saya suka tengok coffee starbucks ne. and i wish i could drink some coffee di starbucks restoran . huhu .. saya akan tunaikan hajat tu . saya minat bha tengok tu cup dya . menarik perhatian saya. and di restoran starbucks tu ada mcam2 jenis coffee, so i wanna try some :D




tapi kalau boleh, saya mau pegi starbucks di jepun lagi, lepas suda merasa starbucks tempatan . hehehe.
saya tau la sama ja, tapi suasana tu berbeza, n bole gak jalan2 di jepun tu . whaaoo.. I'll try my harder to go to Japan. that's my dream, pastu pegi korea .. huhuhu :))
MANIAC
Friday, 2 December 2011 | 09:09 | 0 comments

spanjang hari siang tadi sampailah lewat malam tadi, sy sibuk dengan blog saya. sibuk kasi cantik/tambah/ubah, dll lar.. sampai mata saya ne pun mau kecut uda tgk skrin yang terang menusuk kalbu d mata ku.
besok saya sambung lagi untuk cuba buat yang terbaik buat blog ku ini . hmmp.. saya rasa mao rehat da ne.
belakang saya pun sakit da, xda buat saya be'sandar. m'bongkok ja . esok lagi mau sambung. heeeee~
chaw chin chaw dulu lor .. :D

Older Post
Intro
yosh! mina konnichiwa! welcome to my simple blog :) follow me ok? i'll follow back . by the way, my blog is best view with mozilla firefox.

Navigations

About Links Entries

player

step here